258.00 рсд51,600.00 рсд uključuje PDV

Koncetrovano sredstvo za pranje i dezinfekciju u mlekarstvu

Gilax D je koncentrovano, pH neutralno dezinfekciono sredstvo. Neutralan miris. Zadovoljava HACCP standarde. Meša se sa vodom u svim koncetracijama. Upotreba u mlekarstvu za pranje i dezinfekciju laktofriza, muzilica i ostale opreme. Našao je primenu i u ostalim granama prehrambene industrije.

Opis

UPOTREBA:
Upotrebljava se 0,5 – 1% rastvor (50 do 100 ml sredstva i 10 lit. vode. Deluje na hladno a delovanje mu se povećava zagrevanjem do 50 stepeni. Upotrebljava se prskanjem, potapanjem ili brisanjem.

Gilax D u sebi sadrži antikorozivni inhibitor pa se može koristiti za tretiranje površina i opreme od nerđajućeg čelika, aluminijuma, mesinga, teflona, polistirola, epoksidnih smola, emajla i gume. Radni rastvor Gilax D nanosi se na opremu i zaprljane površine, protrlja i ostavi da stoji 15-30 minuta. Posle toga se ispere mlazom vode. Pošto u svom sastavu sadrži i dezinfekciono sredstvo, opremu ili površinu posle ispiranja čistom vodom ne treba dodatno tretirati. Sredstvo se može koristiti i pomoću penomata.

SASTAV:
Sadržaj: benzalkonijum hlorid 5-15%, nejonske surfaktante 15-30%, rastvarač, inhibitor korozije, ostalo.
Pre upotrebe pročitati Sigurnosne mere (MSDS).

NE MEŠATI SA DRUGIM SREDSTVIMA ZA PRANJE
Sredstvo je 90% biodegradabilno.