1,150.00 рсд2,300.00 рсд uključuje PDV

Antiseptičko pranje ruku i tela sa hlorheksidinom
100 grama ANTISEPTIK-a sadrži:
1 gram hlorheksidin-diglukonata, allantoin, glycerin amfoternih surfaktanata, 5-15 % nejonskih surfaktanata, limunska kiselina, chloromethyl-/methylisothiazolone, boja.
– BEZ SAPUNA

Опис

OSOBINE:

Hlorheksidin-diglukonat se sve više koristi za dezinfekciju u medicini i ostalim mestima gde je potrebna visoka čistoća. Pomešan u idealnim odnosu sa surfaktantima, allantoinom, glicerinom i ostalim komponentama za negu kože dobijamo proizvod koji je našao veliku primenu svuda gde je potrebno imati visok stepen higijene ruku i tela. Allantoin je prirodna supstanca koja štiti kožu od iritacije. I kod česte upotrebe veoma povoljno deluje na kožu. Poseduje neutralni pH što štiti kožu od prekomernog isušivanja.

PODRUČJE PRIMENE:

Namenjen je za higijensko pranje ruku u zdravstvenim ustanovama, školskim i predškolskim ustanovama, ugostiteljstvu, hotelijerstvu, javnim ustanovama i domaćinstvu i industriji . Može se koristiti kako za pranje ruku tako i za održavanje higijene celog tela. Zadovoljava sve kriterijume HACCP standarda.

UPUSTVO ZA UPOTREBU:

Za higijensko pranje potrebno je na vlažne ruke naneti 3 ml tečnog sapuna ANTISEPTIK-a, trljati 30 sekund i isprati sa vodom. Kod jako zaprljanih ruku postupak ponoviti.
Kod hirurškog pranja ruku potrebno je 3 ml sredstva naneti na ruke i trljati 3minuta, zatim ruke isprati sa vodom. Posle pranja ruke se mogu dezinfikovati sa DEZIHANDOM H koji je potpuno kompatabilan sa Antiseptikom.

ANTIMIKROBNO DELOVANJE:

ANTISEPTIK sadrži u sebi hlorheksidim-diglukonat koji ima široki spektar antimikrobnog delovanja. Antimikrobni efekat postiže se zaštitnom prevlakom na koži, koja onemogućuje prodor bakterija i gljivica, a čiji se efekat pospešuje Allantoin i glicerinom pri čemu se ne oštećuje prirodna flora kože. Allantoin i glycerin takođe doprinose zadržavanju prirodne vlažnosti i elastičnosti kože. Hlorheksidin deluje na Gram pozitivne i na Gram negativne bakterije i uništava ih. Antimikrobno delovanje ispitano je na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu.

PAKOVANJE:

PE boca od 1 lit.
PE kanistar od 5 lit i 10 lit.

Ambalaža koja služi za pakovanje proizvoda izrađena je od PE koji se u potpunosti može reciklirati.